Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

SVULLNA FÖTTER I VÄRMEN? 3 TIPS FÖR VARMA DAGAR

SVULLNA FÖTTER I VÄRMEN? 3 TIPS FÖR VARMA DAGAR

Nu är den härliga sommaren här med ljusa kvällar och soliga varma dagar. När det blir varmt ute så svullnar fötter, ben och fingrar lätt upp. Fötterna känns tunga och klumpiga. Fingrarna stela och de går knappt att böja. Detta är ett resultat av att kroppen i sommarhettan försöker sänka hudens temperatur genom att öka blodgenomströmningen i kroppen. Fötter och ben svullnar upp!

Varför svullnar fötterna i sommarvärmen?

När det är varmt ute så vidgar sig blodkärlen så att mer blod kan transporteras runt i kroppen och på så sätt sänka vår kroppstemperatur. Den ökade blodmängden skall kyla ner kroppen! 

I benen blir det då ett ökat tryck på blodkärlen men även på de klaffar som skall hjälpa blodet att transporteras tillbaka upp till hjärtat. Eftersom blodkärlen vidgat sig på grund av värmen så kan klaffarna ha svårt att sluta tätt. Då samlar sig blodet och fötter och vrister svullnar. Läs mer varför ben och fötter svullnar här 

Här kommer 3 snabba tips hur du motverkar svullna fötter i värmen

1. Kyl av fötter och ben i kallt vatten

Att kyla ner fötter och händer i kallt vatten känns lockande en het sommardag. Häll gärna i lite epsomsalt som sägs vara bra för svullna fötter. 

2. Håll fötterna i högläge

Så fort du får möjlighet, håll fötterna högt. Passa på när du läser en god bok, eller varför inte när du sover. Lägg en kudde under fötterna och håll dem högt.

3. Stödstrumpor, stödstrumpor och åter stödstrumpor

Att ta på sig stödstrumpor en varm sommardag klingar inte så bra i mångas öron. Misströsta inte, nu finns korta stödsockor i sval ekologisk bomull som motverkar svullna fötter i värmen.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Varukorg