Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

KVALITET & SLITSTYRKA

Vi vill vara bäst i klassen!

Vid varje leverans från fabrik tar vi stickprov på strumporna som kontrolleras och mäts. Vi kollar att alla funktioner är på plats, och att de fungerar som de ska.

VI vill vara bäst i klassen. Därför har vi investerat i HATRA, en ackrediterad testutrustning där vi regelbundet mäter kompressionen på våra stödstrumpor, och säkerställer att de håller måttet. För att upprätthålla en hög kvalitet över tid har vi en tät dialog med våra fabriker.  

Slitstyrka, kräver kreativa lösningar

Vi vill att våra strumpor ska hålla länge. Tå- och hälförstärkningar är mer regel än undantag. I vissa fall lägger vi till extra förstärkning under trampdynan och på hälkappan.

Slitstyrkan påverkas även av valet av stickmaskin. När vi använder stickmaskiner med 200 nålar får vi en tätare stickkonstruktion, vilket gör strumpan mer slittålig. Detta är extra viktigt när vi arbetar med ömtåliga material som bambu.

Hur garnet är framställt bestämmer också strumpans slitstyrka. Egenskaper som hur lång fibern är, hur garnet är tvinnat och vilken spinnmetod som använts spelar roll. Vår ekologiska bomull är extra slitstarkt då det är framtagen med spinntekniken ”compact spun”.

Varukorg