Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

SVULLNA BEN OCH FÖTTER? DÄRFÖR SVULLNAR VI!

SVULLNA BEN OCH FÖTTER? DÄRFÖR SVULLNAR VI!

Svullna ben och fötter är vanligare än vad man tror och de allra flesta drabbas någon gång i livet.

Vanliga orsaker är att vi belastar benen för hårt, t ex om vi stått länge på hårda golv, gått en härlig men ansträngande långpromenad. Övervikt eller hormonförändringar som t ex vid graviditet, ett stillasittande jobb eller en resa med trångt benutrymme kan få ben och fötter att svullna. Även varmare klimat och en del sjukdomstillstånd kan leda till svullnad.

Svullnaden känns igen med att benen och fötterna känns spända och du får svårt att röra lederna. Du känner dig trött i benen och det kan uppstå en stickande känsla. 

Venösa ödem och lymfödem

Ödem är en sjukdom som ger svullna ben och fötter. Ödem innebär en vätskeansamling i kroppens vävnader. Några vanliga ödem där kompressionsterapi används är venösa ödem och lymfödem.

Venösa ödem yttrar sig i svullna fötter och ben, och beror på att venerna inte fungerar som de ska. Venerna transporterar det syrefattiga blodet upp till hjärtat med hjälp av klaffar. Fungerar inte detta normalt så samlas blodet i venerna i benen vilket kan leda till bensår och missfärgningar.

Lymfödem är när lymfvätska samlas i kroppen. Vanliga ställen där lymfödem uppstår är armar och ben, som svullnar upp. I många fall räcker kompressionsstrumpor som behandling.

Hjälp mot svullna ben och fötter

Detta kan kompressionsstrumpor leda bot på. Viktigt är att stödstrumporna eller kompressionsstrumporna har ett graderat stöd dvs att kompressionen är högre kring ankeln och har ett avtagande tryck upp emot knäet. 

Kompressionsstrumpor och stödstrumpor ökar blodcirkulationen i benen och motverkar på så sätt trötta och svullna ben. Detta skapar ett bättre välbefinnande och ger benen mer energi. Funq Wear har ett graderat stöd och håller hög kvalitet och komfort och finns i en mängd olika modeller och snygga färger. 

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Varukorg