Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

OPTIMERA DIN SKIDÅKNING MED RÄTT STRUMPOR!

OPTIMERA DIN SKIDÅKNING MED RÄTT STRUMPOR!

Skidåkning är det absolut roligaste jag vet! Jag vet inte vad som gör det, om det är att komma ut och få frisk luft när det är som mörkast och kallast ute? Eller om det är frihetskänlsan när man svischar nerför backen, eller det totala fokuset som gör att man glömmer allt annat?

Men det finns saker som tar udden av en perfekt skiddag! Frusna tår eller kramp i vaderna för att pjäxorna sitter på alldeles för hårt. Lösningen är enkel, välj strumpor med kompression

Varför använda skidstrumpor med kompression?

Alla vet att för att kunna kontrollera skidorna så behöver pjäxorna sitta åt hårt. Ibland så hårt att vaderna krampar. Blodcirkulationen stryps vid vaderna och de blir alldeles stumma. Fötter och tår börjar frysa, pga kyla men även eftersom blodcirkulationen förhindras av de hårt åtsittande pjäxorna.

Som sagt, pjäxorna stryper blodflödet vid vaderna vilket gör att de lätt krampar och blir stela. Den dåliga blodcirkulationen i benen gör även att fötterna blir kalla. Genom att använda kompressionsstrumpor så stimuleras blodcirkulationen. Kompressionsstrumpor har ett hårdare tryck kring ankeln som blir mindre ju längre upp på vaden strumporna kommer. Detta gör att blodet får lättare att ta sig upp till hjärtat för att sedan syresättas av lungorna.

Stödstrumpor i merinoull

Tunna ullstrumpor med kompression har en tajt passform och sitter slätt på plats. Det blir inga skavande veck eller kanter i pjäxan. Inte nog med det, kompressionen gör att vaderna håller sig starka och fräscha längre. Ullens unika egenskaper som fukttransporterande och smutsavvisande håller fötterna varma, torra och rena. 

 

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Varukorg