Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

HÄLSOFÖRDELAR AV RÖRELSE

HÄLSOFÖRDELAR AV RÖRELSE

Hälsofördelarna med att röra på sig är många, och dessutom alldeles gratis! 

När vi rör på oss får vi en starkare kropp som är mer motståndskraftig mot sjukdomar, vi sänker stressnivån i kroppen som i sin tur leder till minskad oro och nedstämdhet. Inte nog med det, rörelse är dessutom den bästa gympan för hjärnan!

Massor av forskning visar att sammanhängande rörelse i 30 minuter om dagen räcker för att du ska få tydliga hälsovinster. Du bör komma upp i puls och vara andfådd, ju sämre tränad du är desto större blir effekterna.

Fysisk aktivitet är som medicin för kroppen och betraktas som en behandlingsform. En aktiv livsstil minskar riskerna för folksjukdomar som diabetes och vissa typer av cancer. Hjärtat blir starkare av rörelse, skelettet stärks, vi ser också positiva effekter på immunsystem, blodfetter och blodsockerreglering. 

På senare tid så har forskningen visat på att träning även har positiv effekt på hjärnan. Rörelse ger ökad koncentration, kreativitet, förbättrad inlärningsförmåga, bättre minne, minskad nedstämdhet och oro.

Det viktigaste är att hitta en nivå på träningen som passar just dig. Är du fullständigt slut så går det naturligtvis inte att börja hårdträna varje dag. Då behöver du börja med att vila och sedan börja promenera fem minuter om dagen, och successivt bygga på din träning.

Källor:

Anders Hansen, Hjärnstark

Artikel på Karolinska institutet, https://ki.se/forskning/fa-upp-pulsen-30-minuter-per-dag

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Varukorg