Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

ORIGINAL STÖDSTRUMPA - VÅRT SIGNUM

Original - vårt signum

Året var 2004 och jag, Maud den blivande strumpnörden, hade precis tagit fram en kollektion färgglada stödstrumpor i mitt examensarbete på Textilhögskolan. Revolutionerande tyckte jag, eftersom marknaden bara erbjöd tantiga stödstrumpor i beige och marin. Jag var helt ny i branschen och hade svårt att hitta en fabrik som kunde producera den stödstrumpa jag lagt så mycket tid på att utveckla.

Jag ville ha den bästa stödstrumpan, i en finmaskig 1:1 ribb. Det kräver en stickmaskin med dubbelcylinder som dels klarar av att mata in elastan med gradering, och dels har 200 nålar för att få den där tunna fina ribbstickningen. Det slutade med att jag investerade i en egen stickmaskin och ställde den på en fabrik i Litauen, en fabrik som vi än idag samarbetar med.

Förberedd med maskininställningar på en floppy disk åkte jag ner till fabriken, och började testa mig fram till den perfekta strumpan. Första provet blev 2 meter lång och 5 cm bred!

Det är tekniskt omöjligt att sticka mönster med en dubbelcylindrig stickmaskin. Det löste vi genom att applicera ett handtryckt print på sidan av strumpan, i form av ett F. År 2006 lanserades Original och 2007 bytte vi ut bomullen mot ekologisk bomull.

Original blev som sagt en succé, och är idag något av ett signum för Funq Wear. 

Varukorg