Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

BAMBUFIBER

Bambufiberns unika egenskaper

Bambufibern är en naturfiber och har liknande egenskaper som silke. Den speciella fibern gör att det är ett lent och mjukt material att ha på foten. Tack vare bambufiberns snitt absorberar bambustrumpor svett och fukt snabbt.

Bambufibern är en ekologisk fiber

Bambun växer på torra och näringsfattiga jordar och kräver därmed ingen gödsling eller bevattning i någon större utsträckning. Bambuplantan är också väldigt snabbväxande vilket gör att en fullvuxen bambuplanta kan skördas efter ca 3 månader.  

Bambun innehåller dessutom bamboo kun som är ett naturligt antibakteriellt ämne. Detta, tillsammans med bambuns hårda skal, skyddar bambun från angrepp vid odling. Odling av bambuplantor kräver därför inga tillsatser av kemiska bekämpningsmedel. 

Bambu - naturligt antibakteriellt

Bambufibern har alltså ett naturligt ämne i sig som heter bamboo kun. Detta ämne finns kvar i hela tillverkningsprocessen. Bambustrumporna får därmed sina antibakteriella egenskaper naturligt från fibern och behöver därför inte genomgå en kemisk beredning för att få sina unika antibakteriella egenskaper. 

Unik fukttransporterande egenskap

Bambun absorberar svett och fukt snabbt. Detta beror på bambufiberns tvärsnitt. De unika egenskaperna hos bambun gör att med bambustrumpor håller sig fötterna skönt torra även i täta skor. Bambuns unika andningsförmåga gör att fötterna känns svala i varmare klimat och varmare i kalla temperaturer.

Varukorg