Stäng

Är du också strumpnörd?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och de bästa rabatterna!

Nya prenumeranter får 20% på första ordern.

MJUKT STEG MED VADDERADE STRUMPOR

MJUKT STEG MED VADDERADE STRUMPOR

Vad finns det egentligen för fördelar med strumpor som är vadderade? Att förhindra skoskav känns som ett självklart svar, men finns det andra fördelar med lite extra stötdämpning runt häl, tå och fotsula?

Svaret är ja.

Fötternas stötdämpande funktion

Vi belastar våra fötter dag ut och dag in. I 40-års åldern så börjar ofta fötterna göra sig påminda. Hårt underlag, övervikt och icke fotriktiga skor är några av de saker som påverkar vår fothälsa.

Ett vanligt dilemma är att fettkuddarna under fötterna riskerar att tunnas ut med åldern. Fettkuddarna fungerar som stötdämpare och påverkar inte bara foten utan hela kroppen. Utan vår naturliga stötdämpning känns steget hårt och det smärtar i framför allt hälen.

Bra skor är jätteviktigt för din fothälsa. Är inte problemen akuta kan du skaffa standardinlägg. Annars är individuellt utprovade fotinlägg och speciellt tillverkad fotbädd att rekommendera.

Strumpor som gör steget mjukare

Vadderade strumpor gör att underlaget du går på inte blir lika hårt. Detta kan kännas mycket välgörande om du börjar bli känslig för stumma fötter. Här är det viktigt att du väljer strumpor där vadderingen täcker hela fotsulan.

Vaddering mot skavsår

Som vi nämnde tidigare i artikeln så är vadderade strumpor fantastiskt sköna för dig som lätt får skavsår. Vadderingen dämpar hårda sömmar från skor och minskar friktionen mellan sko och fot. Läs mer om strumpor mot skavsår här.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Varukorg